COOP DOBRÉ JISTOTY

Skupiny výrobků: CUKROVINKY, KOLONIÁL, MLÉČNÉ, NÁPOJE, OSTATNÍ, TUKY, ZELENINA,
DETAIL VÝROBKU

Niva 50 % tuku v sušině
skupina: mléčné

Foto v tiskové kvalitě
POPIS: Tato tradiční pochoutka získala své jméno podle šumavských luk. V současné době tento lahodný sýr s modrozelenou plísní už nezraje jako dříve ve skalních štolách, ale v moderních klimatizovaných nadzemních sklepích. Výroba nivy, plísňového sýru typu rokfóru, trvá i se zráním jeden měsíc. Nezaměnitelnou chuť jí dodává kultura Penicillium rocqueforti, kterou si sýraři pěstují v závodové laboratoři a postup si bedlivě střeží. K sýru se skvěle hodí plná červená vína, například Shiraz Cabernet nebo Chianti.
SLOŽENÍ: sušina 52 % – mléko, jedlá sůl max. 5,5%, mlékařské kultury, ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
ALERGEN: mlékoAEN: 8593803336398
HMOTNOST: 110 gBALENÍ: 24 ks
TRVANLIVOST: 30 dní od data výroby EAN BALENÍ: 8593803336404
VÝROBCE: MADETA a.s., Rudolfovská 246/83, 370 50 České Budějovice
DODAVATEL: MADETA a.s.


VÝŽIVOVÉ ÚDAJE100 g% RHP/100 g
energetická hodnota348 kcal/1457 kJ 17
tuky celkem29 g41
z toho nasycené mastné kyseliny19 g95
sacharidy0,6 g0,2
z toho cukry0,6 g0,7
bílkoviny22 g44
sůl3,7 g61
RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby
(8 400 kJ/2 000 kcal)


Název Značka Skupina Foto
Niva 50 % tuku v sušině mléčné

Comments are closed.