DETAIL VÝROBKU
Niva 50 % tuku v sušině | |
---|---|
skupina: mléčné | |
![]() |
![]() Foto v tiskové kvalitě |
POPIS: Tato tradiční pochoutka získala své jméno podle šumavských luk. V současné době tento lahodný sýr s modrozelenou plísní už nezraje jako dříve ve skalních štolách, ale v moderních klimatizovaných nadzemních sklepích. Výroba nivy, plísňového sýru typu rokfóru, trvá i se zráním jeden měsíc. Nezaměnitelnou chuť jí dodává kultura Penicillium rocqueforti, kterou si sýraři pěstují v závodové laboratoři a postup si bedlivě střeží. K sýru se skvěle hodí plná červená vína, například Shiraz Cabernet nebo Chianti. | |
SLOŽENÍ: sušina 52 % – mléko, jedlá sůl max. 5,5%, mlékařské kultury, ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti | |
ALERGEN: mléko | AEN: 8593803336398 |
HMOTNOST: 110 g | BALENÍ: 24 ks |
TRVANLIVOST: 30 dní od data výroby | EAN BALENÍ: 8593803336404 |
VÝROBCE: MADETA a.s., Rudolfovská 246/83, 370 50 České Budějovice | |
DODAVATEL: MADETA a.s. |
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE | 100 g | % RHP/100 g |
---|---|---|
energetická hodnota | 348 kcal/1457 kJ | 17 |
tuky celkem | 29 g | 41 |
z toho nasycené mastné kyseliny | 19 g | 95 |
sacharidy | 0,6 g | 0,2 |
z toho cukry | 0,6 g | 0,7 |
bílkoviny | 22 g | 44 |
sůl | 3,7 g | 61 |
RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal) |
Název | Značka | Skupina | Foto |
---|---|---|---|
Niva 50 % tuku v sušině |
![]() | mléčné |
![]() |